You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Ásványok hatása:

Achát:
Fluorit
Színe:
Színtelen, tejszerű fehér, szürke, kék, zöld, rózsaszín, barna, gyakran mesterségesen színezett.
Tulajdonságai:
Leföldelő kövek, érzelmi, fizikai és intellektuális egyensúlyt teremtenek. Az Achát ereje összhangba hozza a jint és a jangot. Nyugtató kő.
Pszichológiailag:
Elősegíti önmagunk elfogadását, ami aztán erősíti az önbizalmunkat.
Érzelmileg:
Győzedelmeskedik a negatív beállítottságon és a szívfájdalmon. Táplálja a szeretetet és a bátorságot az újrakezdéshez. Bármilyen érzelmi sérülésre hasznos.
Gyógyhatása:
Stabilizálja az aurát, elnyeli és átalakítja a negatív energiákat. Szívre helyezve jótékonyan hat az érzelmi rendellenességekre. Gyógyítja a szemet, a gyomrot, méhet, tisztítja a nyirokrendszert, hasnyálmirigyet, erősíti a hajszálereket, orvosolja a bőrbetegségeket. Az Achátoknak több színe és típusa van, ezeknek egyedi hatásai vannak.
Akvamarin:
Fluorit
Színe:
Zöldeskék
Tulajdonságai:
Az Akvamarin a bátorság köve. Nyugtató energiáik csökkentik a stresszt és csillapítják az elmét. Véd a szennyező anyagok ellen. Régen a hajósok talizmánként hordták magukkal vízbe fulladás ellen.
Pszichológiailag:
Az Akvamarin az érzékeny emberek kristálya. Erejével felébreszti másokban a toleranciát. Legyőzi az előítéletet, segít abban, hogy felelősséget vállaljunk önmagunkért. Nyugtatja az elmét. Bármiről is legyen szó, minden szinten megkönnyíti a lezárást-befejezést. Enyhíti a félelmeket.
Spirituálisan:
Élesebbé teszi a megérzést. Védi az aurát.
Gyógyhatása:
Hasznos torokfájásra, megduzzadt mirigyekre és pajzsmirigy problémákra. Szabályozza a hormonokat. Jótékonyan hat a szemre, az állkapocsra, a fogakra és a gyomorra.
Amazonit:
Fluorit
Színe:
Kék, zöld.
Tulajdonságai:
Erőteljes a szűrő szerepe. Blokkolja a geopatikus stresszt, elnyeli a mikrohullámokat és a mobiltelefon kisugárzását, valamint véd az elektromágneses szennyeződés ellen. Egyensúlyban tartja a férfi- és a női energiákat. Enyhíti az érzelmi megrázkódtatást, csökkenti az aggódást és a félelemérzetet. Eloszlatja a negatív energiát és az elkeseredést.
Gyógyhatása:
Gyógyítja és megnyitja a szív- és a torokcsakrát. Szétoszlatja a negatív energiákat és az idegrendszeren belüli blokkokat. Hasznos a csontritkulásra, a fogszuvasodásra, kalcium hiányra. Oldja az izomgörcsöket.
Ametiszt:
Fluorit
Színe:
Bíbortól a levendulaszínig.
Tulajdonságai:
Védelmező kő. Blokkolja a geopatikus stresszt és a negatív környezeti energiákat. Erős tisztító és gyógyító képességei vannak, fokozza a spirituális tudatot. Megszünteti a függőséget és mindenféle blokkot. Ez a kő megkönnyíti a döntéshozatalt, szellemileg megnyugtat, megszünteti az agy hiperaktivitása okozta álmatlanságot és véd az ismétlődő rémálmok ellen. Fejleszti az eltökéltséget és támogat abban, hogy megvalósítható célokat tűzzünk ki magunk elé. Az Ametiszt egyensúlyt teremt mindenben. Elűzi a haragot, a dühöt, a félelmet és az aggódást. Enyhíti a szomorúságot és a bánatot. Az egyik legspirituálisabb kő, erősíti az Isteni szeretetet, megmutatja a maga valójában. Fejleszti az önzetlenséget és a spirituális bölcsességet. Működésbe hozza a megérzést és erősíti a médiumi képességeket. Kitűnően lehet vele meditálni és kristályból jósolni.
Gyógyhatása:
Serkenti a hormonképződést, erősíti a tisztító- és kiválasztó szerveket, valamint az immunrendszert. Csökkenti a fizikai, az érzelmi és a pszichológiai fájdalmat, blokkolja a geopatikus stresszt. Enyhíti a fejfájást, oldja a feszültséget. Jótékonyan hat a horzsolásra, sérülésre, duzzanatra valamint a hallás problémákra. Gyógyítja a tüdő- és a bőrbetegségeket, a sejtzavarokat, az emésztőszervek és a légutak rendellenességeit. Szabályozza a bélflórát, kiűzi a parazitákat. Megszünteti az álmatlanságot és nyugodt alvást biztosít.
Angelit:
Fluorit
Színe:
Kék és fehér, olykor vörössel pöttyözött.
Tulajdonságai:
A New Age szerint az Angelit a tudat egyik köve. A békét és a testvériességet jelképezi. A neve is azt sugallja, hogy lehetővé teszi a kapcsolatfelvételt az angyalokkal. Elősegíti a telepatikus kommunikációt és képessé tesz a testen kívüli utazásokra. Rendkívül hatékony kő a gyógyítók számára, mert erősíti a ráhangolódást, erősíti az érzékelést. Védelmet biztosít a környezet és a test számára is.
Pszichológiailag:
Segít abban, hogy elfogadóbbak legyünk, főleg azzal szemben, amin úgysem tudunk változtatni. Csillapítja a pszichológiai fájdalmat és semlegesíti a kegyetlenséget.
Aura kvarcok:
Fluorit
Opál aura
Mesterségesen készült, annak ellenére igen erős az energiája, aranyat, platinát juttatnak a hegyikristály belsejében. Mestergyógyító. Jótékonyan hat bármilyen betegségre is. Tisztítja és nyugtatja az aurát. Elősegíti az önkifejezést, védelmet nyújtó kő. Mélyről jövő békességet biztosít, más kristályokkal együtt használva erősíti gyógyító tulajdonságaikat. Erősíti az immunrendszert.
Fluorit
Szivárvány aura (Láng aura):
Úgy jött létre, hogy a hegyikristályra arany és titán került kötőanyagként. Hasznos a rosszul működő kapcsolatokban, mivel megmutatja a kivetítéseket, valamint segít eloszlatni az olyan negatív érzelmeket, mint a sértődés vagy a múltból származó régi szomorúság és minden mélyreható bepillantást enged a kapcsolatokba.
Fluorit
Napfény aura (Topáz aura):
Aranyból és platinából készült. Az energiája erőteljes és rendkívül aktív. Feloldja a régi érzelmi traumákat sebeket. Mindenre kiterjedő és védelmező. Minden szinten felszabadítja az elzáródásokat, és eltávolítja a méreganyagokat.
Apatit:
Fluorit
Színe:
Sárga, zöld, szürke, kék, fehér, bíbor, barna, vörösesbarna, lila.
Tulajdonságai:
Folyamatokat elindító tulajdonságokkal rendelkezik. A megnyilatkozás köve. Fejleszti a médiumi képességeket és a spirituális ráhangolódást, elmélyíti a meditációt.
Pszichológiailag:
Az Apatit növeli az eltökéltséget. Arra bátorít, hogy keressük mások társaságát, megszünteti a tartózkodást és az elhidegülést. Serkenti a kreativitást és az értelmet. Enyhíti a szomorúságot, a búskomorságot és a haragot. Mérsékeli az ingerlékenységet, ellensúlyozza az érzelmi kimerültséget.
Gyógyhatása:
Gyógyítja a csontokat és támogatja az új sejtek képződését. Segíti a kalcium felszívódást és ezáltal jótékonyan hat a csontokra, porcokra, fogakra, motorikus képességekre valamint enyhülést hoz az ízületi gyulladásokra és az angolkórra. Egészséges táplálkozásra sarkall. Megszünteti a magas vérnyomást.
Aventurin:
Fluorit
Színe:
Zöld, kék, vörös, barna, őszibarack színű.
Tulajdonságai:
Az életben való boldogulás nagyon pozitív köve. Szoros kapcsolatban áll a tündérvilággal. Ha Aventurint viselünk elnyeli az elektromágneses szmogot és véd a környezetszennyezés ellen. Mobiltelefonra ragasztva a rezgések ellen nyújt védelmet.
Pszichológiailag:
Az Aventurin megerősíti a vezetői képességeket és a döntéshozatalt. Erősíti az empátiát. Visszavisz bennünket múltba, hogy megtaláljuk a rendellenességek okait. Ez a kő csökkenti a dadogást és a súlyos idegbetegséget. Stabilizálja a lelkiállapotot. Elősegíti a fájó érzelmek gyógyulását.
Fizikailag:
Az Aventurin fokozza a teljes harmónia érzését. Egyensúlyba hozza a férfi és női energiát és elősegíti a szív regenerációját.
Spirituálisan:
Védi a szívcsakrát, valamint a szív energiáját.
Gyógyhatása:
Az Aventurin hasznára van a csecsemőmirigynek, a kötőszövetnek és az idegrendszernek. Egyensúlyban tartja a vérnyomást, serkenti az anyagcserét, csökkenti a koleszterinszintet, megelőzi az érelmeszesedést és a szívrohamot. Gyulladáscsökkentő hatása is van, csillapítja a bőrkiütéseket, az allergiás tüneteket, migrénes fejfájást, nyugtatja a szemet. Jó hatással van a mellékvesékre, a tüdőre, az arcüregre, a szívre, az izom-, valamint a húgyivarrendszerre.
Azur malachittal:
Fluorit
Színe:
Mélykék.
Tulajdonságai:
Az Azurit irányítja a médiumi és az intuitív képességek fejlődését. Tisztítja és serkenti a harmadik szemet, valamint összekapcsolja a spirituális útmutatással. Az azurit oldja a stresszt, az aggódást, a bánatot és a szomorúságot, derűsebbé teszi az érzelmeinket. Megszünteti a félelmet és a fóbiákat. Megnyugtatja azt, aki az idegesség miatt túl sokat beszél.
Gyógyhatása:
Jótékonyan hat a torok problémákra, az ízületi gyulladásra és azok más rendellenségeire, kiegyenesíti a gerincoszlopot, míg a sejtekig hatolva helyreállít az aggyal kapcsolatban bármilyen blokkot vagy károsodást. Gyógyítja a veséket, az epehólyagot, a májproblémákat, a lépet, a pajzsmirigyet, a csontokat, a fogakat, a bőrt. Méregtelenítő hatása is van. Segíti az embrió fejlődését a méhben.
Berill:
Fluorit
Színe:
Rózsaszín, aranyszínű, sárga, zöld, fehér, kék.
Tulajdonságai:
A Berill megtanít arra, hogy csak azt tegyük meg, amit valóban szükséges. Ez az a kő, amelyik segít megbirkózni a stresszel teli élettel és a felesleges terhekkel.
Pszichológiailag:
A Berill fokozza a bátorságot, oldja a stresszt és megnyugtatja az elmét.
Mentálisan:
Hozzájárul a pozitív szemléletmód kialakulásához. Csökkenti a szőrszálhasogatásra való hajlamot és az aggódást.
Érzelmileg:
A Berill feléleszti a szerelmet azokban, akik házasok, de már eltompultak az egymás iránti érzelmek.
Gyógyhatása:
Jótékony hatással van a kiválasztás szerveire, erősíti a légzési és keringési rendszert. Jótékonyan hat a májra, a szívre, a gyomorra és a gerincoszlopra.
Citrin:
Fluorit
Színe:
Sárgától a sárgásbarnáig vagy füstösszürkés.
Tulajdonságai:
A Citrin hatékonyan tisztít és regenerál. A Nap erejét hordozza. Meleget és energiát ad. A Citrint sosem kell tisztítani. Elnyeli, átalakítja, szétszórja és földeli a negatív energiát, ezért fokozottan védi a környezetet. Az élet minden szintjén energiával tölt fel. Vonzza a gazdagságot, a gyarapodást, a sikert és mindent, ami jó. Boldog, nagylelkű kő. A Citrin körül bánatnak és negativitásnak nincs helye.
Pszichológiailag:
Növeli az önbizalmat és az önérzetet, fejleszti az eltökéltséget. Kitűnő a depresszió, a félelmek, a fóbiák legyőzéséhez. Erősíti a belső nyugalmat.
Érzelmileg:
Fokozza az életörömöt. Megszünteti a negatív jellemvonásokat, a félelmeket és a legmélyebb szinteken található érzéseket. Megszünteti a haragot. Érzelmileg kiegyensúlyozottabbá válunk.
Gyógyhatása:
Fokozottan jótékony hatású krónikusfáradtság-szindróma esetén és visszafordítja az elváltozással járó betegségeket. Serkenti az emésztés, a lépet, a hasnyálmirigyet. Megszünteti a vesék és az epe fertőzéseit, gyógyítja a szem problémákat, serkenti a vérkeringést. Egyensúlyba hozza a pajzsmirigyet.
Csaroit:
Fluorit
Színe:
Lila.
Tulajdonságai:
Az átalakulás köve. Lélekkő, amely legyőzi a félelmet. Kiegyensúlyozottá tesz.
Gyógyhatása:
A negatív energiát gyógyítóvá alakítja át, a rendellenességet pedig jólétté változtatja át. A kimerült testet újra energiával tölti fel. Szabályozza a vérnyomást, jótékonyan hat a szemre, a szívre, a májra és a hasnyálmirigyre. Visszafordítja az alkohol okozta májkárosodást, valamint enyhíti a görcsöket, fájásokat és a fájdalmakat. A Csaroit hatására mélyen és gyermeki békességben alszunk, búcsút inthetünk az álmatlanságnak.
Dumortierit:
Fluorit
Színe:
Mélykék, ibolyakék, vöröses barna.
Tulajdonságai:
Nyugtatja és ellazítja idegrendszerünket. Krónikus hörghurut kezelésére is kiválóan alkalmas. Csökkenti a lázat, megszünteti a hányást és a görcsöket. Segítségével javul és tartósabbá válik a koncentráció. Mindehhez fokozza az agytevékenységét, és javítja megfigyelő tevékenységünket. Iskolás gyerekek részére kimondottan ajánlott.
Fluorit:
Fluorit
Színe:
Színtelen, kék, zöld, bíbor, sárga, barna.
Tulajdonságai:
Védelmező kristály különösen pszichikai szinten. Amikor a külső hatások már belülről emésztenek, segít felismerni és kizárni a lelki manipulációt. Tisztítja, stabilizálja az aurát. Rendkívül hatásos a számítógép és az elektromágneses stressz ellen. Megszünteti a negatív energiákat és a stressz minden fajtáját.
Pszichológiailag:
A fluorit feloldja a megmerevedett viselkedésmintákat, gyengéden ajtót nyit a tudatalattira és az elfojtott érzéseket a felszínre hozva eloszlatja azokat. Növeli a magabiztosságot, ügyességet. Megakadályozza a mentális rendellenességeket. Útjukra engedi a megkövesedett elképzeléseket, segít túllépni a szűklátókörűségen. Ez a kristály a tanulás kitűnő segítője, összerendezi és feldolgozza az információkat. Megkönnyíti a gyors gondolkodást.
Gyógyhatása:
A fluorit hatékonyan gyógyító eszköz, elbánik a fertőzésekkel és a rendellenességekkel. Előnyös a fogak, a sejtek és a csontok számára, megjavítja a károsodott DNS-eket. Hatásos a vírusokkal szemben. Regenerálja a bőrt és a nyálkahártyát, főként a légutakban, gyógyítja a fekélyt és a sebeket. Jó hatással van a megfázásra, az influenzára és az arc-, illetve a homloküreg gyulladásra. Feloldja a letapadásokat, mozgékonnyá teszi az ízületeket, enyhíti az ízületi gyulladást és a gerinc sérüléseit. Erősíti a szívet. Gyógyítja a bőrt, eltünteti a foltokat és a ráncokat. Feléleszti a szexuális libidót.
Füstkvarc:
Fluorit
Színe:
Barnástól a feketés árnyalatig, néha sárgás.
Tulajdonságai:
A füstkvarc a leghatékonyabb földelő és lehorgonyzó kövek közé tartozik, ugyanakkor meditáció alatt emeli a rezgéseket. Segít a nehéz időszakokat lelki nyugalommal tolerálni, megerősíti az elhatározásokat. Megsemmisíti a negatív rezgéseket, blokkolja a geopatikus stresszt. Pozitív rezgéssel tölti meg a teret. Megtanít arra, miként váljunk meg bármitől, ami többé már nem szolgálja a javunkat.
Gyógyhatása:
Főleg a has, csípők és a lábak betegségeire hatásos. Enyhíti a fájdalmat, beleértve a fejfájást is, valamint jótékonyan hat az ivarszervekre, az izom- és az idegszövetekre és a szívre. Oldja a görcsöket, erősíti a hátat és az idegeket. Elősegíti az ásványi anyagok felszívódását és szabályozza a testen belüli folyadékot.
Gagát:
Színe:
Fekete.
Tulajdonságai:
A gagát megkövült fából képződött. A kőkorszak óta talizmánként használják. Elvonja a negatív energiát és csillapítja az ok nélküli félelmeket. A nyak körül viselve védelmet biztosít. Óv az erőszakkal és a betegséggel szemben. A régi időkben a ,,sötétség lényei” ellen alkalmazták. Úgy tartják, hogy akik ehhez a kőhöz vonzódnak, azok ,,öreg lelkek”, akik sokszor megtapasztalták már a földi inkarnációt. A gagát stabilizálja a pénzügyi helyzetet. Ezért tehetjük a készpénz mellé vagy a ház gazdagságsarkába (a bejárati ajtótól balra a legtávolabb) vagy az üzlethelyiségbe.
Pszichológiailag:
Lehetővé teszi, hogy kezünkbe vegyük életünk irányítását. Helyrebillenti a hangulatváltozásokat, csillapítja a depressziót, stabilitást és egyensúlyt hoz.
Gyógyhatása:
Jótékonyan hat a migrénre, az epilepsziára és a megfázásra. Gyógyítja a gyomorfájást. Kiváló a menstruáció görcsökre is.
Gránát:
Fluorit
Színe:
Vörös, rózsaszín, zöld, narancssárga, barna, fekete.
Tulajdonságai:
A gránát hatékony energiafeltöltő és regeneráló. Újjáéleszti, tisztítja és egyensúlyba hozza az energiát higgadtságot vagy szenvedélyt hoz, attól függően, hogy mire van szükség. Azt tartják róla, hogy képes elriasztani a közeledő veszélyt és régen védelmet nyújtó talizmánként hordták magukkal. A gránát felébreszti a szerelmet és a ragaszkodást. Egyensúlyban tartja a szexuális vágyat és mérsékeli az emocionális diszharmóniát, növeli a szexuális potenciát. A gránátnak nagy hasznát vesszük krízisben, különösen a kilátástalannak tűnő helyzetekben nyújt segítséget vagy amikor az élet darabjaira hullik szét vagy trauma következik be. Fokozza, aktivizálja és erősíti a túlélési ösztönt, bátorságot és hitet ad a reménytelennek látszó helyzetekben. Tisztítja a negatív csakra energiát.
Pszichológiailag:
Lebontják a mélyen belénk ivódott viselkedésmintákat, amelyek tovább már nincsenek hasznunkra.
Érzelmileg:
A gránát megszünteti a gátlásokat és a tabukat. Megnyitja a szívet és önbizalommal ruház fel.
Gyógyhatása:
A gránát regenerálja a testet. Serkenti az anyagcserét. Gyógyítja a gerincet és a sejtek rendellenességeit, tisztítja és újra energiával tölti fel a vért, a szívet és a tüdőt, megújítja a DNS-t. Elősegíti az ásványi anyagok és a vitaminok hasznosítását.
Hegyikristály:
Fluorit
Színe:
Színtelen.
Tulajdonságai:
Mestergyógyító. A leghatékonyabb gyógyító és energiafelerősítő kristály a Földön. Elnyeli, tárolja, felszabadítja és szabályozza az energiát. Ez a kristály mindig annak az energiának a rezgésszintjén fejti ki hatását, amely nélkülözhetetlen a gyógyulásunkhoz vagy a végzett spirituális tevékenységhez. Az energiát a lehető legtökéletesebb állapotban hasznosítja, hatása visszanyúlik egészen a rendellenesség kialakulása elé. Tisztítja és erősíti a szerveket és a finomtesteket.
Spirituálisan:
Az energiát a lehető legmagasabb szintre emeli. A létezés minden szintjén kifejti hatását. Meditációhoz használva kiszűri a zavaró tényezőket, legfogékonyabb a programozásra.
Gyógyhatása:
Mivel mestergyógyító, bármilyen betegségre használható. Erősíti az immunrendszert, kitűnően csillapítja az égéseket.
Heliotróp:
Fluorit
Színe:
Vörös, zöld.
Tulajdonságai:
Az angolok vérkőnek nevezik, mivel kitűnő vértisztító. Erőteljes a gyógyító hatása. Védelmet nyújtó kő. Távol tartja a nem kívánatos hatásokat. Segít abban, hogy mindig az adott pillanatnak megfelelően cselekedjünk.
Mentálisan:
Megnyugtatja az elmét, eloszlatja a zűrzavart és erősíti a döntéshozási folyamatot. Ez a kő segít alkalmazkodni a rendkívüli körülményekhez.
Érzelmileg:
A heliotróp hatékonyan közreműködik a szív energiájának földelésében. Csökkenti az ingerlékenységet, az agresszivitást és a türelmetlenséget.
Gyógyhatása:
Energiatisztító. Gyorsítja a nyirokáramlást, valamint az anyagcsere folyamatokat. Tisztítja a vért és méregteleníti a májat, a beleket, a veséket, a lépet és az epét. Gyulladáscsökkentő hatása van, daganatos megbetegedésre is kitűnő. Alkalmazhatjuk örökletes betegségek gyógyítására is.
Hematit:
Fluorit
Színe:
Ezüst, vörös.
Tulajdonságai:
Védelmet nyújtó kő. Megszünteti a negativitást és megakadályozza, hogy negatív energiák lépjenek az aurába.
Pszichológiailag:
A hematit erős, támogatja a bátortalan nőket, fokozza az akaraterőt és magabiztosságot ad, gazdagítja az egyéniséget. Jótékony hatású a szenvedély betegségek és a kényszer legyőzésében. Hatékonyan kezeli a mértéktelen evést, a dohányzást, a mértéktelenség minden fajtáját.
Gyógyhatása:
Jó hatással van a vérkeringésre. Közreműködik a gerinc kiegyenesítésében és a törések gyógyításában, valamint a vas felvételben és a betegségek utáni felépülésben.
Holdkő:
Fluorit
Színe:
Fehér, krémszínű, sárga, kék, zöld.
Tulajdonságai:
Az új kezdetek köve. A neve is jelzi, hogy erősen kötődik a Holdhoz és a megérzéshez. Ahogyan a Hold, ez a kő is visszatükröz és arra emlékeztet bennünket, hogy miként a Hold is dagad és fogy, ugyanúgy minden a változás körforgásának a része. Hatása legerőteljesebben az érzelmek lecsillapításában érvényesül.
Pszichológiailag:
A holdkő csillapítja a felindulást. Egyensúlyba hozza a férfi-női energiákat és segít azoknak a férfiaknak, akik kapcsolatba akarnak kerülni személységük női oldalával. Kitűnő ellenszere a szélsőségesen macsó férfiaknak és a túlságosan agresszív nőknek
Érzelmileg:
Stabilizálja az érzelmeket és enyhíti a stresszt. Mélyreható érzelmi gyógyulást tesz lehetővé, gyógyítja a felső emésztőszerveket, amelyekre fokozottan hat az érzelmi stressz.
Fizikailag:
A holdkő erőteljesen befolyásolja a menstruációs ciklust és enyhíti a menstruációval összefüggő feszültséget. Hasznos sokkos esetekben és használható hiperaktív gyerekek megnyugtatására is.
Gyógyhatása:
Segíti az emésztő- és szaporítószerveket, a tápanyagok felszívódását, csökkenti a méreganyagokat és a folyadék visszatartást, enyhíti a bőr, a haj, a szem, a máj és a hasnyálmirigy elváltozással járó betegségeit. Kitűnő a fogantatásra, a szülésre és a szoptatásra.
Howlit:
Fluorit
Színe:
Zöld, fehér, kék, gyakran mesterségesen színezett.
Tulajdonságai:
Rendkívüli a nyugtató hatása. Kitűnő ellenszere az álmatlanságnak. A howlit kifejezésre juttatja a törekvéseket, legyenek azok akár spirituálisak, akár anyagi világhoz kötődőek és hozzásegít az elérésükhöz.
Pszichológiailag:
Türelemre tanít, valamint segít megszüntetni a dührohamot és a fékezhetetlen haragot. A howlit csillapítja az elmét. Kitűnő alváshoz vagy meditáláshoz. Nyugodt és értelmes kommunikációra ösztönöz. Megnyugtatja a zavaros érzelmeket, különösen azokat, amelyeket az előző életek okozzák. Felbontja azokat a kötődéseket, amelyek a régi érzelmeket a jelenlegi élethez láncolják.
Gyógyhatása:
Enyhíti az álmatlanságot. Egyensúlyban tartja a szervezetben a kalciumszintet, jótékonyan hat a fogakra, csontokra.
Jade:
Fluorit
Színe:
Zöld, narancssárga, barna, kék, kékeszöld, krémszínű, levendulakék, vörös, fehér
Tulajdonságai:
Tisztaság és a nyugalom jelképe. A lelki béke bölcsességét jelképezi. Növeli és táplálja a szeretetet. Védelmet nyújt, távol tartja az ártalmakat. Azt tartják róla, hogy vonzza a szerencsét és a barátságot.
Pszichológiailag:
Stabilizálja az egyéniséget. Létrehozza az ész és a test egységét. Növeli az önállóságot.
Mentálisan:
Megszabadít a negatív gondolatoktól és nyugtatja az elmét. Ötletekre sarkall.
Spirituálisan:
Lehetővé teszi, hogy olyanná lehessünk, amilyenek igazából vagyunk.
Fizikailag:
Tisztító kő, segíti a kiválasztás szerveit, különösen a vesék számára hasznos.
Gyógyhatása:
Jótékony a vesékre, mellékvesékre, eltávolítja a méreganyagokat, újjászervezi a sejteket, gyógyítja a műtéti összevarrt sebeket. Fokozza a termékenységet, segít a szülésnél. Egyensúlyban tartja a testfolyadékot, a víz-só/sav – lúg arányt. Különböző színeinek egyedi hatásai vannak.
Jáspis:
Fluorit
Színe:
Vörös, barna, sárga, zöld, kék, bíbor.
Tulajdonságai:
Legkiválóbb gondoskodó kő. Stresszes időkben életben tart és támogat, nyugalmat és a teljesség érzetét biztosítja. Gondoskodik a védelemről. Elnyeli a negatív energiát, tisztítja és összehangolja a csakrákat, valamint az aurát. Egyensúlyban tartja a jin- és a jangenergiát.
Pszichológiailag:
Eltökéltté tesz céljaink megvalósításában. Bátorságot biztosít ahhoz, hogy félelmet nem ismerve szembenézzünk a problémákkal.
Mentálisan:
Segíti a gyors gondolkodást, növeli a szervezőkészséget és a feladatok átlátását.
Fizikailag:
Meghosszabbítja a szexuális örömöt. Jótékonyan hat az elhúzódó betegségek és a kórházi kezelés idején.
Gyógyhatása:
Támogatja a keringést, az emésztő- és az ivarszerveket. Egyensúlyban tartja a test ásványanyag-tartalmát. Különböző színeinek egyedi hatásai vannak.
Kalcedon:
Fluorit
Színe:
Fehér, rózsaszín, kék, vörös, szürkés.
Tulajdonságai:
A kalcedon gondoskodó kő. Elnyeli a negatív energiákat. Kiegyensúlyozottá teszi az elmét, a testet, az érzelmeket és a szellemet. A jóindulat és a nagylelkűség érzését csepegteti belénk. Csökkenti az önbizalomhiányt. Nyitott és lelkes egyéniséggé tesz.
Gyógyhatása:
Táplálja az anyai ösztönt. Egyensúlyba hozza a testet, az érzelmeket, az elmét és a lelket, gyógyítja a szemet, az epehólyagot, a csontokat, a lépet, a vért és a keringési rendszert.
Kalcit:
Fluorit
Színe:
Zöld, kék, sárga, narancssárga, színtelen, barna, rózsaszín, szürke, vörös.
Tulajdonságai:
Hatékonyan növeli és tisztítja az energiát. Ha a szobában egyszerűen leteszünk egy kalcitot, megtisztítja a környezetet a negatív energiáktól, a saját energiaszintünket pedig megemeli. A testen belül pedig felszabadítja a megrekedt energiát.
Pszichológiailag:
A kalcit összekapcsolja az érzelmeket és az értelmet, így létrehozza az érzelmi intelligenciát. Pozitív a hatása különösen akkor, amikor valaki elvesztette a reményt és az ambíciót. Szembeszáll a lustasággal, segít energikusabbá válni minden szinten. Hasznos kő a tanuláshoz is. Csillapítja az érzelmi stresszt, azt derűvel helyettesíti. Stabilizáló kő, fokozza a bizalmat önmagunkban.
Gyógyhatása:
Tisztítja a kiválasztó szerveket. Elősegíti a kalcium beépülését a csontokba, erősíti az ízületeket. Csillapítja a beleket és a bőrbetegségeket. Erősíti az immunrendszert.
Karneol:
Fluorit
Színe:
Vörös, narancssárga, rózsaszín, barna.
Tulajdonságai:
Nagy energiával bíró stabilizáló kő, kitűnő a vitalitás és a motiváció újraépítésére, valamint a kreativitás fokozására. A karneol képes megtisztítani a köveket.
Pszichológiailag:
Bátorságot ad, elősegíti a pozitív életszemléletet, az üzletben és más ügyekben is sikerre sarkall. Segít bízni önmagunkban és a megérzéseinkben.
Érzelmileg:
Ez a kő hatékonyan véd az irigységtől, dühtől és a sértődéstől. Csillapítja a haragot, száműzi az érzelmi negativitást és életszeretettel helyettesíti.
Gyógyhatása:
Tele van életerővel. Serkenti az anyagcserét. Növeli a termékenységet. Legyőzi a frigiditást és az impotenciát. Gyógyítja a hát alsó részének problémáit, a reumát, az ízületi gyulladást, a depressziót. Szabályozza a veséket, meggyorsítja a csontok és az ínszalagok gyógyulási folyamatát. Fokozza a vitaminok és az ásványi anyagok felszívódását, biztosítja a szervek , a szövetek jó vérellátását. Különböző színeinek egyedi tulajdonságaik vannak.
Kianit:
Fluorit
Színe:
Kékesfehér, zöld, sárga, szürke, fekete.
Tulajdonságai:
Mivel nem tartja meg a negativitást, sosem kell tisztítani. Eloszlatja a blokkokat, az illúziókat, a félelmet, a kudarcot és a stresszt.
Gyógyhatása:
Jótékonyan hat az izmok rendellenességeire, a lázra, a húgy- és ivarszervi rendszerre, a pajzsmirigyre, a mellékvesékre és az agyra. Fájdalomcsillapító, csökkenti a vérnyomást, gyógyítja a fertőzéseket. Megszabadít a felesleges súlytól.
Krizokolla:
Fluorit
Színe:
Zöld, kék, türkiz.
Tulajdonságai:
Békés és éltető kő. Segíti a meditációt és a kommunikációt. Lakáson belül a negatív energia minden fajtáját eltünteti. Lehetővé teszi, hogy higgadtan fogadjuk el azokat a helyzeteket, amelyek állandóan változnak és nagy belső energiát hív életre. Stabilizálja és javítja mind az otthoni, mind a személyes viszonyokat. Meggyógyítja a szívpanaszokat és növeli a szeretni tudás képességét.
Pszichológiailag:
Magabiztossá tesz. Legyőzi a fóbiákat, eltünteti a negativitást, akinél szükséges támogatja a motiváltságot. Fejleszti az igazmondást.
Érzelmileg:
Csillapítja a bűntudatot, örömöt hoz.
Gyógyhatása:
Jótékonyan hat az ízületi gyulladásra, a csontbetegségekre, az izomgörcsre, az emésztőszervekre, a fekélyre, a vér betegségeire és a tüdő problémákra. Méregteleníti a májat, a veséket és a beleket. Ez a kő erősíti az izmokat és csillapítja az izomgörcsöket. Hűsítő hatásával gyógyítja a gyulladást, különösen a torokban és a mandulákban. Csökkenti a vérnyomást, erősíti a pajzsmirigyet és jó hatással van az anyagcserére. Kiváló kő a hölgyek számára, enyhíti a menstruációval járó kellemetlen tüneteket.
Krizopráz:
Fluorit
Színe:
Almazöld, citromsárga.
Tulajdonságai:
Erősíti a reményt és az ösztönös megérzést. Hűségessé tesz mind az üzleti, mind a személyes kapcsolatokban.
Pszichológiailag:
A krizopráz megnyugtat. Megakadályozza, hogy mérgünkben meggondolatlanul beszéljünk.
Érzelmileg:
Erősíti a biztonságérzetet és a bizalmat. Hasznos a kölcsönös függőség gyógyításában, támogatja a függetlenséget, ugyanakkor erősíti a kötelességtudatot.
Fizikailag:
Erős a méregtelenítő hatása. Erősíti a nehézfémek távozását a testből és serkenti a máj működését.
Gyógyhatása:
Kitűnő a nyugodt alváshoz. Együtt rezeg a szexcsakrával, fokozza a termékenységet, megszünteti a fertőzések okozta terméketlenséget és védelmet nyújt a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben. Jótékonyan hat a köszvényre, a szem problémákra és a mentális betegségekre. Gyógyítja a bőrbetegségeket, a szívproblémákat, egyensúlyba hozza a hormonokat. Fokozza a C-vitamin felszívódást. Füstkvarccal kombinálva hatékonyan hat a gombás fertőzésekkel szemben.
Kunzit:
Fluorit
Színe:
Rózsaszín, zöld, sárga, lila, színtelen.
Tulajdonságai:
Rendkívül spirituális kő, magas a rezgése. Életre kelti a szívet és a feltétel nélküli szeretetet, szeretetteljes gondolatokat és kommunikációt tesz lehetővé. Békét sugároz. A kunzit erősíti az emberiességet és az akaratot a szolgálatra. Védelmező kő, hatása kiterjed a személyre és a környezetre is. Eloszlatja a negativitást. Megóvja az aurát a nem kívánatos energiáktól, védőburkot képez körülötte. Erősíti az energiamezőt a test körül.
Pszichológiailag:
Támogatja az önkifejezést és lehetővé teszi az érzelmek szabad kinyilvánítását. Eltávolítja az akadályokat az utunkból és segít alkalmazkodni az erőpróbát jelentő helyzetekben. Felszabadítja a blokkolt emlékeket, visszahozza az elveszett bizalmakat és ártatlanságot. Segít csillapítani a stresszel összefüggő nyugtalanságot.
Mentálisan:
Önvizsgálatra és arra ösztönöz, hogy megszívleljük a segítő szándékú kritikát. Megvan benne az erő ahhoz, hogy egyesítse az észt, a megérzést és a sugalmazást. Használható az érzelmi romok felszámolására és az érzelmek felszabadítására is. Gyógyítja a szívfájdalmat, főleg azokat, amelyeket az előző életünkből cipelünk magunkkal. Hangulatjavító képessége megszünteti az érzelmi okokkal összefüggő depressziót. Kitűnő a pánikbetegség enyhítésére is. Blokkolja a geopatikus stresszt.
Gyógyhatása:
Erősíti a keringési rendszert és a szívizmot. Jótékony hatású az idegekkel összefüggő betegségekre. Enyhíti az epilepsziát és csillapítja az ízületi fájdalmat. Erősíti az immunrendszert. Mivel lítiumot tartalmaz, hasznos a pszichiátriai rendellenességekre és a depresszióra.
Labradorit:
Fluorit
Színe:
Szürkéstől a feketéig, kékkel, sárgával színezve.
Tulajdonságai:
A színjátszó labradorit nagyon misztikus és védelmező kő, fényhozó. Eltéríti a nem kívánatos energiákat az aurától.
Pszichológiailag:
Eloszlatja a félelmeket, a bizonytalanságérzetet és a korábbi csalódásokból származó lelki bánatokat, beleértve az előző életekben elszenvedetteket is. Erősíti a hitet önmagunkban. Megnyugtatja a túlságosan tevékeny elmét, energiával tölti fel a képzeletet és új ötleteket szül. Az intellektuális gondolkodást az intuitív bölcsességgel egyesíti. A múlt elfojtott emlékeit a felszínre hozza. Hasznos társ változások idején, erőt és állhatatosságot biztosít.
Gyógyhatása:
Jó hatással van a szem és az agy rendellenességeire, oldja a stresszt, szabályozza az anyagcserét. Gyógyítja a megfázást, a köszvényt, a reumát, egyensúlyban tartja a hormonokat, csillapítja a menstruációs feszültséget és csökkenti a vérnyomást.
Lapis Lazuli:
Fluorit
Színe:
Sötétkék, arannyal pöttyözve.
Tulajdonságai:
Gyorsan oldja a stresszt, mély békességet biztosít. Hatalmas nyugalom jellemző rá. Védelmet nyújtó kő, őrzőlényekkel áll kapcsolatban. A kimondott szó erejére tanít és visszafordítja azokat az átkokat, rendellenességeket, amelyeket a ki nem mondott dolgok okozták. Ez a kő fizikai, szellemi és spirituális szinten egyaránt harmóniát teremt. Segít abban, hogy az életünket magunk irányítsuk. Ha az elfojtott harag nehézségeket okoz a torokban vagy a kommunikációban a lapis lazuli feloldja ezeket. Őszinteséggel, könyörületességgel és a becsületességgel gazdagítja a személyiséget. Hatékonyan erősíti a gondolkodást. Segít szembenézni az igazsággal. Megerősíti a szerelmi és a baráti kapcsolatokat. Szertefoszlatja a mártíromságot, a durvaságot és a szenvedést.
Gyógyhatása:
Enyhíti a fájdalmat, különösen a migrénes fejfájással együtt járót. Legyőzi a depressziót, jótékonyan hat a légző- és az idegrendszerre, valamint a torokra, a gégére és a pajzsmirigyre és a kiválasztás szerveire. Erősíti az immunrendszert. Megszünteti a halláskárosodást. Tisztítja a vért, megszünteti az álmatlanságot és a szédülést, csökkenti a vérnyomást.
Macskaszem:
Fluorit
Színe:
Barna, vörös, fekete, kék.
Tulajdonságai:
Mágikus tulajdonságai vannak. Eloszlatja a negatív energiát az aurából és védelmet nyújt. Önbizalmat, boldogságot, derűt és szerencsét biztosít. Jótékonyan hat a szem betegségeire, azonkívül fokozza a sötétben való tájékozódást.
Magnetit:
Fluorit
Színe:
Fekete, barnásszürke.
Tulajdonságai:
A magnetit mágneses. Energiával tölt fel és nyugtat. Rendkívül hasznos sportsérülésekre, mivel enyhíti a fájdalmat az izmokban. Vonzza a szerelmet, az elkötelezettséget és a lojalitást.
Pszichológiailag:
Negatív érzelmek csillapítására használhatjuk, mint félelem, harag, bánat és a túlzott ragaszkodás. Állhatatossággal és kitartással lát el.
Gyógyhatása:
Biztosítja a felépüléshez szükséges energiát. Hasznos az asztmára, a vérre és a keringési rendszerre, a bőrre és a hajra. Serkenti a renyhe működésű szerveket, a túlműködőket viszont nyugtatja. Jó hatással van az autoimmun betegségekre, az izomfeszülésre és a görcsökre. Elállítja az orrvérzést. Gyulladáscsökkentő.
Magnezit:
Fluorit
Színe:
Fehér, szürke, barna, sárga.
Tulajdonságai:
Megnyitja a szívcsakrát és serkenti a szívből jövő szeretetet, beleértve az önmagunk iránt érzettet is, amely szükséges ahhoz, hogy másoktól elfogadhassuk a szeretetet. Pozitív életfelfogásra sarkall. Az egoista embereket arra ösztönzi, hogy a háttérbe húzódjanak és megtanítja őket arra, miként kell figyelmesen hallgatni másokat. Nyugtató hatással van az érzelmekre, növeli az érzelmi stresszel szembeni toleranciát. Támogatást nyújt az ideges és félelmekkel teli embereknek, segíti őket az ingerlékenység és a türelmetlenség leküzdésében.
Gyógyhatása:
Magas a magnéziumtartalma, ezért segíti ennek az elemnek a felszívódását a testben. Méregtelenít és segít semlegesíteni a testszagot, görcsoldóként és izomlazítóként viselkedik, jótékonyan hat a menstruációs, a gyomor-, a bél- és az érgörcsökre, valamint az epe- és a vesekő okozta fájdalmakra. Gyógyítja a csontok és a fogak betegségeit, megelőzi az epilepsziát. Csillapítja a fejfájást. Felgyorsítja a zsíranyagcseréjét, csökkenti a koleszterinszintet, megakadályozza ezzel az érelmeszesedést és a szívtáji szorító fájdalmat. Hatékony megelőzője a szívbetegségeknek. Egyensúlyban tartja a testhőmérsékletet, csillapítja a lázat és a megfázást.
Malachit:
Fluorit
Színe:
Zöld.
Tulajdonságai:
Védelmező kő. Könnyedén elnyeli a negatív energiákat és a szennyező anyagokat, a légkörből és a testből. Használat előtt és után mindig meg kell tisztítani, mégpedig úgy, hogy egy kvarccsoportra helyezve a napra tesszük (ne használjunk sót, mert károsítja a felszínét). Véd a sugárzás minden fajtája ellen. Erős a kapcsolata a természettel és a tündéri erőkkel. Ennek a kalandszerető kőnek a hatására sokkal intenzívebben éljük meg az életünket, mert kockázatvállalásra és változásra ösztönöz. Könyörtelenül megmutatja, hogy mi akadályozza a spirituális fejlődésünket. Arra tanít, miként vállaljunk felelősséget a cselekedeteinkért, a gondolatainkért és az érzéseinkért. Feloldja a tiltásokat, segíti az érzések kifejezését. Támogatja a barátságokat. Csillapítja a mentális zavarokat, beleértve a pszichiátriai betegségeket is és legyőzi a diszlexiát. Megszabadít a negatív tapasztalatoktól és a régi traumáktól, az elfojtott érzéseket a felszínre hozza.
Gyógyhatása:
Sokoldalúan gyógyít. Főleg a görcsökre hatékony, beleértve a menstruációs görcsöket. Megkönnyíti a szülést, a szülésznők kövének is nevezik. Együtt rezeg a női ivarszervekkel és jó hatással van a szexuális rendellenességre. Csökkenti a vérnyomást, gyógyítja az asztmát, az ízületi gyulladást, az epilepsziát, a csonttörést, a megduzzadt ízületeket, a kinövéseket, az utazási betegséget, a szédülést, a daganatokat, a látóideget, a hasnyálmirigyet, a lépet és a mellékpajzsmirigyet. Összehangolja a DNS és a sejtek felépítését, erősíti az immunrendszert. Fokozza a máj méregtelenítő hatását, csökkenti a szövetek károsodását.
Morganit:
Fluorit
Színe:
Rózsaszín.
Tulajdonságai:
Vonzza és életben tartja a szerelmet. Szeretettel hatja át a gondolatainkat és cselekedeteinket, valamint teret enged annak, hogy élvezzük az életet és szeressünk élni. Aktiválja és tisztítja a szívcsakrát, csillapítja a stresszt. Jótékonyan hat az idegrendszerre. Véget vet annak, hogy örökös áldozatnak tekintsük magunkat, valamint megnyitja a szívet, a feltétel nélküli szeretet és a gyógyulás befogadására. Gyógyító hatását a stressz és azzal összefüggő betegségek kezelésére használják. Oxigénnel látja el a sejteket és újjáalakítja azokat. Jótékonyan hat a tuberkulózisra, az asztmára, a szívproblémákra, a szédülésre, az impotenciára, a tüdő blokkjaira, valamint a tágulásra.
Napkő:
Fluorit
Színe:
Sárga, narancssárga, vöröses barna.
Tulajdonságai:
Jókedvű és visszafogottan ösztönző kő. Életörömöt és jó természetet ad át. Ha úgy érezzük, hogy az élet semmi jót nem tartogat számunkra, segít megtalálni az örömünket és arra ösztökél, hogy ne hagyjuk el magunkat. Fényt és energiát biztosít. Lehetővé teszi, hogy az igazi énünk boldogan kiragyogjon. A hagyomány szerint a Napkő a jóakaratú Istenekhez és a jó szerencséhez kötődik. Megszünteti a kölcsönös függőséget, elősegíti önmagunk erősítését, a függetlenséget és az életerőt. Remek ellenszere a depressziónak. Megszünteti a kirekesztettség, a hátrányos helyzetűség és az elhagyatottság érzetét. Feloldja a gátlásainkat és a bogarainkat. Optimistává és lelkessé tesz. Még a legmegrögzöttebb pesszimista sem tud ellenállni a napkőnek.
Gyógyhatása:
Serkenti az öngyógyító képességeket, szabályozza a vegetatív idegrendszert és összehangol minden szervet. Jótékonyan hat a krónikus torokgyulladásra, enyhíti a gyomorfekélyt. Segítséget jelent a porc problémákra, a reumára.
Obszidián:
Fluorit
Színe:
Barna, fekete, kék, zöld, szivárványszínű, vöröses fekete, ezüst, aranyfényű.
Tulajdonságai:
Az obszidián olvadt láva, amely túl gyorsan hűlt ki, nem volt ideje kikristályosodni. Erős védelmet nyújt, páncélt képes körénk vonni a negatív hatásokkal szemben. Hatékonyan issza magába a negatív energiákat, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy folyó vízben minden alkalommal megtisztítsuk a követ, ha ilyen feladatra használtuk. Eloszlatja az érzelmi blokkokat és az ősi traumákat, elmélyíti és megtisztítja az érzelmeket. Fejleszti a könyörületesség és a kitartás képességét.
Gyógyhatása:
Felfedi a rendellenesség okát, segít bármit ,,megemészteni” , amit nehéz elfogadni és jótékony hatással van a fizikai emésztésre is. Méregtelenít, megszünteti a blokkokat és a feszültséget. Csillapítja az ízületi gyulladással járó fájdalmat, az ízületi problémákat, a görcsöket és a sérüléseket. Felmelegíti a végtagokat. Használható a megnagyobbodott prosztata kisebbítésére is.
Olivin:
Fluorit
Színe:
Olíva zöld, sárgászöld, mézszínű, vörös, barnás.
Tulajdonságai:
Aura védelmezője. Minden szinten felszabadítja és semlegesíti a mérgeket. Megszabadít a régi terhektől. Elűzi a bűntudatot és a zaklatottságot. Ez a kő megszabadít a negatív mintáktól és a régi rezgésektől.
Pszichológiailag:
Csillapítja a féltékenységet, a sértődöttséget, a rosszindulatot és a haragot, csökkenti a stresszt. Növeli a magabiztosságot és az öntudatot. Arra ösztönöz, hogy felelősséget vállaljunk a saját életünkért, különösen olyan helyzetekben, amikor úgy gondoljuk, hogy minden baj valaki más hibájából történik. Javít a nehéz kapcsolatokon.
Gyógyhatása:
Erősítő hatása van. Gyógyítja és regenerálja a szöveteket. Erősíti az anyagcserét és jótékonyan hat a bőrre. Támogatja a szív, a csecsemőmirigy, a tüdő, az epehólyag, a lép és a bélrendszer működését, gyógyítja a fekélyt, erősíti a szemet. Kitűnő a depresszióra is. Legyőzi a hipochondriát.
Ónix:
Fluorit
Színe:
Fekete, szürke, fehér, kék, barna, sárga, vörös.
Tulajdonságai:
Erőt ad. Támogatást biztosít nehéz vagy zavaros körülmények között, valamint óriási fizikai vagy szellemi stressz időszakában. Fokozza az életerőt, a következetességet és a kitartást. Magabiztosságot ad. Támogat abban, hogy ne fecsegjük ki a terveinket. A könnyelműségre hajlamos embereket stabilabb életszemléletre ösztönözi. Felruház bennünket azzal a felbecsülhetetlen képességgel, hogy bölcs döntéseket tudjunk hozni.
Gyógyhatása:
Jótékonyan hat a fogakra, a csontokra, a csontvelőre, a vérrel összefüggő rendellenességekre és a lábakra.
Pirit:
Fluorit
Színe:
Arany vagy barnás.
Tulajdonságai:
Kitűnő energiapajzs. Kizárja a negatív energiát és a szennyeződéseket, beleértve a fertőző betegségeket is. Nagyon pozitív kő. Eloszlatja az aggodalmat és a csalódottságot, fokozza a magabiztosságot. Hasznos a kisebbrendűségi érzéssel küzdő férfiaknak, mivel erősíti a bizalmukat önmaguk és a férfiasságuk iránt. A nőknek segít leküzdeni az alárendeltségi és a kisebbrendűségi komplexust.
Mentálisan:
Fokozza a szellemi aktivitást. Növeli az energiát, megszünteti a kimerültséget. Kedvezően hat a vér oxigénellátására és erősíti a keringési rendszert. Ez a kristály magában hordozza a tökéletes egészség és jóllét ideálját. A gyógyításban rendkívül gyorsan érvényesül a hatása, rávilágít a rendellenesség okára.
Gyógyhatása:
Jótékonyan hat a csontokra, serkenti a sejtképződést, kijavítja a DNS károsodást, erősíti az emésztőrendszert, semlegesíti a szervezetbe került mérgeket, támogatja a keringési- és légzőrendszert.
Prehnit:
Fluorit
Színe:
Zöld, sárga, fehér, barna.
Tulajdonságai:
A feltétel nélküli szeretet köve. Fokozza a prekogníziót (amikor valaki előre meglát, megérez, tud dolgokat) és erősíti a belső tudást. Ez a kristály az Isteni energiák védelmező pajzsával borítja be az aurát. Jótékonyan hat azokra is, akik egy belső hiányérzet miatt mindent birtokolni akarnak, legyen szó akár tárgyakról, akár szerelemről. Enyhíti a rémálmokat, a fóbiákat és a mélyen gyökerező félelmeket, valamint feltárja és gyógyítja a belőlük eredő rendellenességet. Jótékonyan hat a hiperaktív gyerekekre és a viselkedésük mögött meghúzódó karmikus okokra.
Gyógyhatása:
Gyógyítja a veséket és a húgyhólyagot, a csecsemőmirigyet, a vállakat, a mellkast és a tüdőt, a köszvényt és a vér rendellenességeit, rendbe hozza a kötőszövetet, stabilizálja a daganatos beteg állapotát.
Rodokrozit:
Fluorit
Színe:
Rózsaszíntől a narancssárgáig.
Tulajdonságai:
Az önzetlen szeretetet és a könyörületességet testesíti meg. Kitűnő a hatása a szívre és a kapcsolatokra, különösen azoknak, akik úgy érzik, hogy nem szeretik őket. Lélektársat vonz. Arra tanítja a szívet, hogy ne törjön össze, ha fájdalmas érzéseket kell átélnie. Gyengéden a felszínre hozza a fájdalmas és elfojtott érzéseket, hagyja hogy tudomásul vegyük, aztán érzelmi oldással eloszlatja azokat. Ez a kő, amely megköveteli tőlünk, hogy mentegetőzés vagy kibúvók nélkül, ám szerető tudattal szembenézzünk az igazsággal, akár önmagunkkal, akár másokkal kapcsolatban.
Pszichológiailag:
Fejleszti az önértékelést és enyhíti az érzelmi stresszt. Szellemi élénkítő. Elősegíti a pozitív hozzáállást. Derűt hoz az életbe.
Gyógyhatása:
Enyhíti az asztmát. Megtisztítja a keringési rendszert és a veséket, helyreállítja a gyengülő látást, normalizálja a vérnyomást, stabilizálja a szívverést, valamint erősíti az ivarszerveket. Tágítja a véredényeket, csillapítja a migrént.
Rodonit:
Fluorit
Színe:
Rózsaszín vagy vörös.
Tulajdonságai:
Érzelmileg kiegyensúlyoz. Megvan az a képessége, hogy mindennek megmutatja a két oldalát. Serkenti, tisztítja és hatékonnyá teszi a szívet. Egyensúlyban tartja a jint és a jangot. Gyógyítja az érzelmi sokkot és a pánikot, mivel támogató energiával látja el a lelket. Rendkívül jótékonyan hat érzelmi önpusztítás ellen, függőség és zaklatás esetén. Megsemmisíti a múltból – akár az előző életekből – származó érzelmi sebeket és sérelmeket. Fontos tulajdonsága, hogy elősegíti a megbocsátást, hogy abbahagyjuk a kivetítést vagyis ne okoljuk a partnerünket olyan dolgokért, amelyek valójában bennünk vannak meg. Egyensúlyban tartja és egyesíti a fizikai és a szellemi energiákat. Magabiztosságot ad.
Gyógyhatása:
Kiváló sebgyógyító és jól enyhíti a rovarcsípéseket. Elhalványítja a sebhelyeket. Jótékonyan hat a csontnövekedésre és a hallószervekre, finoman hangolja a hallórezgéseket és fokozza a termékenységet. Gyógyítja a tüdőtágulást, az ízületi gyulladást, az autoimmun betegségeket, a gyomorfekélyt és a sclerosis multiplexet.
Rózsakvarc:
Fluorit
Színe:
Rózsaszín.
Tulajdonságai:
A feltétel nélküli szeretet és a végtelen béke köve. Ez a legfontosabb kristály a szív és a szívcsakra számára, a szeretet igazi értelmére tanít. Minden szinten megtisztítja és megnyitja a szívet, mélyreható belső gyógyulást és önszeretetet biztosít. Nyugtat, biztat és kitűnő a hatása a trauma vagy krízis idején. Ha szeretnénk bevonni az életünkbe a szerelmet, ne keressünk mást csak a romantikus rózsakvarcot. Tegyük az ágyunk mellé vagy az otthonunk kapcsolatsarkába. Finoman eltávolítja a negatív energiát, a legnemesebb gyógyító. Megszabadít a ki nem mondott érzelmektől és a szívfájdalomtól. Annak, aki érzéketlen volt a szeretetre, megnyitja a szívét, hogy befogadja ezt az érzést. Annak pedig, akik szeretett, de csalódnia kellett, enyhíti a bánatát. A rózsakvarc arra tanít, hogy miként szeressük önmagunkat, addig nem tudjuk elfogadni mások szeretetét, sem pedig szeretni másokat, amíg nem szeretjük önmagunkat. Ez a kő lehetővé teszi, hogy megbocsássunk magunknak, elfogadjuk magunkat, így életre hívja bennünk az önbizalmat és az önértékelést.
Gyógyhatása:
Erősíti a szívet és a keringési rendszert, a testfolyadékból eltávolítja a szennyező anyagokat. Gyógyítja a veséket és a mellékvesét. Fokozza a termékenységet.
Sólyomszem:
Fluorit
Színe:
Fekete, csíkozott kék.
Tulajdonságai:
Élénkíti és erősíti a fizikai testet. A szoba gazdagságsarkába rakva vonzza a jólétet. Enyhíti a pesszimizmust. Felszínre hozza a mélyen elzárt érzelmeket és rendellenességet a jelenlegi vagy az előző életekből egyaránt.
Gyógyhatása:
Javítja a keringési rendszert, jó hatással van a belekre és a lábra. Feltárja azokat a pszichoszomatikus okokat, amelyek a nyak és a váll megmerevedését okozzák.
Szardonix:
Fluorit
Színe:
Fekete, vörös, barna, színtelen.
Tulajdonságai:
Az erő és a védelem köve. Tartós boldogságot és stabilitást hoz a házasságba és a párkapcsolatba. Vonzza a barátokat és a jó szerencsét. Pótolja a hiányzó akaraterőt és erősebbé teszi az egyéniséget. Növeli a kitartást, az életerőt és az önuralmat. Enyhíti a depressziót és legyőzi a bizonytalanságot.
Gyógyhatása:
Gyógyítja a tüdőt és a csontokat. Szabályozza a testfolyadékokat és a sejtanyagcserét, erősíti az immunrendszert.
Szodalit:
Fluorit
Színe:
Kék.
Tulajdonságai:
Ez a kő igazságérzetre tanít és arra, hogy legyenek elveink és egyben lehetővé is teszi, hogy hűek maradjunk önmagunkhoz és kiálljunk a meggyőződéseinkért. Elősegíti a racionális gondolkodást. Nyugtatja az elmét. Elősegíti a merev gondolkodási minták elengedését.
Pszichológiailag:
Érzelmi egyensúlyt biztosít és enyhíti a pánikrohamokat. Átformálja az örökké védekező vagy túlzottan érzékeny személyiséget, megszünteti azoknak a félelmeknek, fóbiáknak, bűntudatnak a forrását, amelyek visszatartanak attól, hogy valódi önmagunk legyünk. Megkönnyíti önmagunk elfogadását.
Gyógyhatása:
Egyensúlyban tartja az anyagcserét, megszünteti a kalciumtöbbletet és a –hiányt is, tisztítja a nyirokrendszert és a szerveket, erősíti az immunrendszert. Jótékonyan hat az álmatlanságra. Gyógyítja a torkot, a hangszálakat és a gégét, hasznos a rekedtségre és az emésztési rendellenességekre. Csökkenti a lázat, a vérnyomást.
Turmalin:
Fluorit
Színe:
Fekete, barna, zöld, rózsaszín, vörös, sárga, kék, görögdinnye színű, kék-zöld.
Tulajdonságai:
Védelmet biztosít. Megtisztítja az aurát, elmozdítja a blokkokat, szétszórja a negatív energiát és megmutatja, miként lehet megoldani a problémákat. Szorosan kapcsolódik a tündérvilág energiáihoz. Erősíti az önbizalmat és enyhíti a félelmet. Száműzi azt az érzést, hogy áldozatok lennénk, ugyanakkor vonzza a lelkesedést, a könyörületet, a toleranciát és a fellendülést. Egyensúlyba hozza a jobb és a bal agyféltekét, valamint pozitívvá alakítja át a negatív gondolkodásmintákat. Hasznos segítség a paranoia kezelésében és a diszlexia megszüntetésében.
Érzelmileg:
A vörös, a sárga és a barna turmalin jótékonyan hat a szexuális és érzelmi zavarokra, amelyek a libidó csökkenése mögött húzódhatnak meg. Oldja a feszültséget, ami nagyon hasznossá teszi a gerincoszlop ívének kiigazításában. A testen belül kiegyensúlyozza a férfi- és a női energiát.
Gyógyhatása:
Energianövelő és blokkoldó hatása van. A különböző színű turmalinok mindegyikének egyedi gyógyító képessége van.
Türkiz:
Turkiz
Színe:
Türkiz, zöld vagy kék.
Tulajdonságai:
A leghatásosabb gyógyító. Biztosítja a vigaszt a lélek és a jólétet a test számára. Védelmet nyújtó kő. Úgy tartják, ha megváltoztatja a színét, az a veszély vagy a hűtlenség jele. Tisztító kő. Eloszlatja a negatív energiát. Támogatja az önmegvalósítást, csillapítja a lámpalázat, ha tömeg előtt kell beszélni.
Pszichológiailag:
Erősítő kő. Megszünteti a mártíromságra való hajlamot. Belső nyugalmat biztosít. Megszünteti a hangulathullámzást és belső nyugalmat biztosít. Romantikus szerelemre ösztönöz.
Fizikailag:
Kitűnő kő kimerültségre, depresszióra vagy pánikrohamokra. Védelmet nyújtó.
Gyógyhatása:
Gyógyítja az egész testet, különösen a szemet. Csökkenti a savtúltermelődést, jótékonyan hat a köszvényre, a reumára és a gyomorra. Gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatású, enyhíti a görcsöket és a fájdalmakat.
Unakit:
Fluorit
Színe:
Zöld, barnás.
Tulajdonságai:
Látomás köve. Környezetünkben elhelyezve nyugodt, finom energiát biztosít. Erős gyógyító ásvány, elősegíti a súlyosabb betegségek utáni felépülést. Regenerálja a májat, a bőrt, elősegíti a haj növekedést.
Zafír:
Zafir
Színe:
Kék, sárga, zöld, fekete, bíbor.
Tulajdonságai:
A bölcsesség köveként ismert. Az agyra összpontosít, nyugtatja, mentesíti a nem kívánatos gondolatoktól és a szellemi feszültségtől. Biztosítja az elme békéjét és a higgadtságot. Megszabadít a depressziótól.
Gyógyhatása:
Gyógyítja a szemet, enyhíti a stresszt. Jótékonyan hat a vér betegségeire, erősíti az ereket.
Zoisit rubinnal:
Fluorit
Színe:
Zöld, vörös, rózsaszín, levendulakék, sárga, fehér.
Tulajdonságai:
Negatív energiákat pozitívvá alakítja át. Lehetővé teszi saját ötleteink megvalósítását, de ártalmas vágyainkat hasznosakká alakítja át. Kreatív kő.
Gyógyhatása:
Méregtelenít, semlegesíti a gyomorsavtúltengést és enyhíti a gyulladást. Erősíti az immunrendszert, regenerálja a szöveteket, jótékonyan hat a szívre, a lépre, a hasnyálmirigyre és a tüdőre. Fokozza a termékenységet, valamint gyógyítja a petefészek és a herék betegségeit. Fokozza a potenciát.